Åmål är en håla, en liten håla där alla känner alla och alla vet allt om alla. Ibland på gott och ibland på ont. Men Lilla Åmål svetsar oss samman på något sätt när något hemskt händer, man känner en speciell kontakt även med folk man inte känner så väl. Och så blir verkligen fallet med Anna. Jag känner Anna, men vi har ju aldrig umgåtts, mina vänner är nära vänner med Anna. Ja ni förstår. Anna har cancer, obotlig cancer. Och även om vi bara ”Åmålskänner” varandra så känner jag oerhört starkt för henne och imponeras av hennes sanslösa mod och styrka. Hon har bland annat trots sin sjukdom gjort tre klassiker under ett och samma år (alltså tre Vansbrosim, tre Vasalopp, tre Vätterrundor och tre Lidingölopp!) bara för att samla in pengar till Cancerforskningen. Läs hennes blogg om kampen mot obotlig cancer på www.långlopp.com.

Bilden kommer från Annas hemsida.