Katrins chokladtryfflar

ca 25 st

1,5 dl grädde
100 g smör
300 g mörk choklad
1 msk vaniljsocker
3 msk socker

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden, minska värmen. Tillsätt vaniljsockret och sockret. Rör tills chokladen smält. Smeten ska sjuda inte koka. Låt smeten kallna, och stelna i kylskåpet. Forma smeten till runda kulor. Förvara tryfflarna i kylen i minst två timmar innan servering. Rulla sedan i kakao. Vill man göra annorlunda tryfflar kan man tillsätta exempelvis lite mintextrakt eller havssalt i smeten innan den ska stelna.

Förra helgen serverade jag mina tryfflar direkt på fina gamla matskedar, jag bara skopade upp, pudrade med kakao och serverade alla skedarna på ett stort fat. Det blev så där härligt avslappnat, men ändå väldigt vackert.