När jag hade besök i fredags bjöd jag på den här soppan, och jag gillar den så mycket att jag gjorde om den idag. Tack Pernilla W för receptet. Vill man göra soppan GI-anpassad kan man lätt utesluta potatisen.

Köttfärssoppa med potatis
1 purjolök
1 röd paprika
2 potatisar
300 g nötfärs
1 msk olja
2–3 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
salt

Strimla purjolöken och paprikan. Skala och råriv potatisen grovt. Bryn köttfärsen i oljan. Tillsätt purjolöken, paprikan och potatisen. Fräs allt under omrörning. Häll i tomatpurén, paprikapulvret och svartpepparn. Häll på vattnet och buljongen och låt koka under lock i 15 minuter. Smaksätt med salt. Servera med en klick crème fraîche och gott bröd.