I torsdags bjöd kära familjen Emilsson på kvällsmat i form av kyckling med squashtagliateller. Vi blev stormförtjusta, så redan idag (två dagar senare) stod tagliatellerna på menyn igen. Ett väldigt trevligt tilltugg till kyckling eller fisk.

Squashtagliateller
(4 personer)
4 st

squashfrukter
1 tsk

salt
0.5 dl

god olivolja
1 knippe

färsk bladpersilja
1 st

citron, rivet skal och saft

havssalt

nymalen svartpeppar
50 g

grovt riven färsk parmesan

Garnering: pinjenötter, basilikablad

Skölj av squashen och hyvla “tagliatellestrimlor” med hjälp av en
potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt
stå och vätska sig i ca 30 minuter. Lägg över squashtagliatellerna i en skål. Häll på olivolja,
rivet citronskal och saften av en citron och blanda. Tillsätt hackad
bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och malen
svartpeppar. Servera ihop med fisk eller fågel.

Receptet kommer från recept.nu