Jag erkänner att jag själv var väldigt skeptisk, men det är faktiskt jättegott till lite ost. Och för mig och er andra som undviker kolhydrater just nu, kan jag meddela att det här knäcket helt saknar kolhydrater.

Linas GI-knäcke

1 helt paket hela linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
vatten
flingsalt
timjan

Lägg linfröna, solroskärnorna, pumpakärnorna och sesamfröna i en stor skål, blanda i timjan och salt och häll över så mycket vatten att det mäter ca 1 cm över fröna. Låt blandningen stå över natt i kylen. Ta gröten och smeta ut på bakplåtspapper på plåt i ett väldigt tunt lager. Strö över lite mer timjan och salt. Grädda i ugnen först i 150° i 30 minuter, sedan 100° i 2,5 timmar. Låt svalna och bryt sedan i bitar och servera med goda ostar och fikonmarmelad eller flytande honung.