Idag bakar min egen pizzabagare (läs Robert) världens godaste pizza. Den tar lite längre tid än 15 minuter en quart, men den är väl värd att vänta på.

Seg pizzadeg
(4 personer)
3 dl ljummet vatten
25 g jäst
8 dl vetemjöl
1 krm salt

Blanda jästen och vattnet i en skål. Blanda samman mjölet och saltet
direkt i matberedaren. Häll i jästblandningen i mjölet. Kör matberedaren
i ca 5 minuter tills degen är seg, men inte kladdig. Tillsätt
eventuellt lite mer mjöl om den känns för kletig. Låt jäsa under bakduk
ca 1–2 timmar. Kavla ut degen på en mjölad plåt och lägg på
ingredienserna. Givetvis kan man ha på vad som helst på den här pizzan,
men detta är mina favoritpålägg. Grädda i mitten av ugnen i 250°, ca 10–15 minuter.

Godaste pålägget
3 burkar hela skalade tomater
2 pkt mozzarella
100 g parmaskinka
100 g chèvreost
2 st färska fikon
flytande honung

Klipp sönder tomaterna och låt dem rinna av i en sil. Krama ur all överflödig vätska. Alla ingredienser ska på pizzan och med in i ugnen utom honungen, som ringlas på vid servering.