Idag firar jag 1 000 besökare och 10 år på Ny reklam med att baka Leilas Chocolate Cupcakes.

Cupcakes
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

Receptet kommer från www.recept.nu